Qi Gong / Wuji Gong


 Qi gong

Este un sistem de autocultivare spirituală și autovindecare energetică care derivă din tradiția filozofiei taoiste și practica călugărilor shaolin din China Antică. Practicantul își dezvoltă puterea personală pentru că prin compasiune și adevăr să ajute la dezvoltarea oamenilor și echilibrarea universului. Qi Gong

Qi gong-ul este un sistem filozofic complex și în ultima instanță un mod de viață și de gândire care plasează omul ca un element de echilibru și legătură între cer și pământ.

Tehnicile care alcătuiesc acest sistem sunt destinate echilibrării organelor interne, reducerii stresului și oboselii, creșterii imunității și optimizarii performanțelor emoționale și intelectuale prin creșterea capacității de adaptare.

În această practică se învață tehnici de respirație, exerciții de mișcare armonioasă, tehnici de meditație, transmiterea și emisia de qi (energie), toate sprijinind dezvoltarea celor trei comori: minte, suflet și corp.

Printre tehnicile care compun această metodă putem enumera:

– cultivarea celor trei câmpuri de cinabru

– micul circuit ceresc

– orbita macrocosmică

– baduanjin (cele opt exerciții de brocart)

– yi jin jing

– echilibrarea celor cinci organe interne

Întreaga practică se bazează pe restabilirea echilibrului dintre apă (rinichi) și foc (inimă) care plasează omul pe axul vertical de evoluție care-l va conduce la respectarea divinului din oameni și univers.

Wuji Gong

Creat în urmă cu 800 de ani de către legendarul Maestru Nemuritor Chang San Feng, WuJi Gong a fost până nu demult predat în secret, de la maestru la discipol, fiind considerat o formă prea puternică pentru a putea fi adusă la cunoştinţa oamenilor obişnuiţi. Abia în anii ’90, Maestrul Zhu Hui a adus sistemul în SUA, de unde a început să se răspândească rapid în lume graţie modificărilor recente de energetică la nivelul planetei. WuJi Gong, numit şi Qi Gong-ul Iluminării sau Primordial Tai Chi, este cea mai simplă şi mai puternică formă (făcută publică) de Qigong existentă. Denumirea sa are semnificaţia de “metodă pentru atingerea Totalităţii”, datorită profunzimii modului în care cuprinde toate aspectele filosofiei taoiste, din care provine: conceptul de Wuji, cele două aspecte polare Yin-Yang, cele trei forţe, cele patru anotimpuri, cele cinci elemente, cele opt direcţii, aspecte ce sunt combinate şi asimilate în corpul uman. “Practicarea Qigongului Iluminării reprezintă un dans sacru cu Timpul, iar prin executarea ciclurilor Pământului şi Cerului îţi modifici esenţa energetică foarte repede. În acest mod observi cum ţi se schimbă Karma”- spunea maestrul Zhu Hui. Învăţarea formei nu durează mai mult de trei ore. Vă sugerez să vă îmbracaţi lejer, încălţăminte comodă, ne vom mişca dar nu e vorba de efort, nu se transpiră. Practicarea formei, după ce a fost învăţată “coregrafia”, durează 3-4 minute pe fiecare direcţie cardinală. Simplu, rapid, eficient. O formă de meditaţie în mişcare parcă anume făcută pentru omul foarte ocupat din zilele noastre. Eficienţa ei se arată fiecăruia în parte, de la caz la caz. Trebuie să vă spun de la început că aceasta nu e o terapie sau o metodă de a rezolva probleme punctuale. Miracolul este inclus, evident, dar WuJi Gong se referă la năzuinţa spre o stare a Totalităţii de care ne apropiem treptat, cu răbdare, cu respect, cu recunoştinţă. Este o pactică “pe viaţă”, care îşi arată efectele în timp. Dar este cea mai simplă, cea mai puternică şi, da, cea mai rapidă formă de Iluminare, după cum îi zice şi numele.

Avantajele practicarii Qigongului Iluminarii

            – simplu şi elegant, ca toate lucrurile geniale

            – acţionează pe plan fizic, energetic şi spiritual, integrând toate aspectele fiinţei,

            – dizolvă în mod gradat tensiunile şi blocajele fizice şi emoţionale,  deschizând canalele energetice ale corpului şi activând energia internă

            – stimulează imunitatea şi menţine sănătatea

            – îmbunătăţeşte postura corporală

            – deschide inima şi regleaza tensiunea arterială

            – reglează greutatea corpului

              – păstrează tinereţea şi creşte longevitatea

            – înlătură stresul,  linişteşte şi limpezeşte mintea

            – este o metodă foarte puternică de centrare şi de a ne menţine în prezent

            – creşte forţa vitală

            – dezvoltă intuiţia, permite în timp dezvoltarea clarvederii

             – este o formă de comunicare cu sinele interior şi cu nesfârşita lume exterioară

            – poate fi practicat în spaţiul unei camere obişnuite, oricând

            – ideal pentru oamenii ocupaţi, dureaza doar 12 – 15 minute, dar aceste minute vă pot schimba total viaţa, aducând foarte mult calm, echilibru, putere, armonie şi perfecţiune.

 

 

Preț – 4 sedinte – 120 RON