Kinetoterapie


Marian Petrache

Marian Petrache despre Kinetoterapie orientală

Kinetoterapia orientală, este o tehnică profilactică, terapeutică și de recuperare, care tratează mecanismele neuro-musculo-articulare, ce asigură corpului uman activitățile motrice normale, preocupându-se totodată de investigarea, analizarea și corectarea mecanismelor neuro-musculo-articulare deficitare, care, în timp poate genera suferințe cronice aparatului locomotor. 

 Terapia se efectuează manual, pentru a depista eventuale tulburări patologige ale biomecanicii corpului (subluxații sau luxații vertebrale) și pentru a aplica eventuale corectări țesutului moale, ce au ca scop recâștigarea funcționalității întregului organism.

 Principiile acestei terapii chinezești străvechi, sunt extrem de complexe. 

 Ea înglobează tehnici din diferite școli și sisteme de masaj ale medicinii tradiționale asiatice (Seitai-Ho, Shiatsu, Tui-na, Zheng Gu, Zheng Ti Fa, etc.), privind fluxurile energetice ale corpului uman. 

 Aceste fluxuri energetice, posedă o putere de regenerare nemaipomenită pentru fortificarea mușchilor, ca să îmbunătățească coordonarea motorie și de a încerca continuu să recupereze echilibrul pierdut, ceea ce duce la îmbunătățirea capacității de autovindecare a corpului uman.

 De fapt, filozofia kinetoterapiei orientale, rezultă din cele 5 principii ale sale și anume: viața este mișcare, interdependența dintre structură și functie, homeostazia corpului, globalitatea corpului și suveranitatea sistemului circulator.

 Procedeele manuale, efectuate în terapia chinezească pe care o practic, constă în:

Drenaj limfatic, tehnici  și  manevre  speciale  de masaj, asuplizare musculară decompresivă, pentru îndepărtarea contracturilor musculare, relaxarea mușchilor și țesuturilor conjunctive.

Procedee de punctoterapie, în principiu similare celor utilizate în presopunctură  și  reflexoterapie, pentru stoparea progresiei leziunilor de tip degenerativ și îmbunătățirea vascularizației locale. 

Tehnici de manipulare a articulațiilor și verebrelor, pentru ca acestea să revină în spațiile lor articulare. Repoziționarea, cât mai aproape de fiziologic, a suprafețelor articulare, duce indirect și la anularea nervilor comprimați, care induc durerea și contractura musculară reflexă. 

 Toate metodele de vindecare, fie că se datorează intervenției mâinilor, credinței, spiritului, câmpurilor magnetice, etc., reprezintă o dovadă a puterii înnăscute a ființelor umane de a acționa asupra energiei și de a transmite energia necesară pentru revitalizare energetică.

İNDİCAȚİİLE  APLİCĂRİİ  TERAPİEİ

-Prevenirea  apariției tulburărilor induse de stres cum ar fi: oboseală cronică (psihică și fizică), incapacitatea de a te relaxa, insomnii, puls neregulat, lipsă de concentrare, dificultăți de a învăța, dureri ale articulațiilor, dureri musculare, etc.

– Diminuarea sau chiar eliminarea efectelor nocive  induse  de  sedentarism:  obezitate,  lumbago, colon   iritabil,   crampe,   obsesii,   hipertensiune, probleme oculare, hipoglicemie.

– Dureri ale coloanei vertebrale (cervicalgii, dorsalgii, lombalgii, sacralgii, coxalgii).

– Tulburări de statică și dinamică ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze, cifoscolioze,hiperlordoze.

– Ameliorarea, corectarea  și  creșterea  ventilației pulmonare, în cazurile, în care se diminuează capacitatea ventilatorie prin rigidizarea cutiei toracice, sau printr-o respirație insuficientă, astm, atac de panică, etc.

– Asimetrii ale bazinului, ale membrelor inferioare, de tonus, volum, elasticitate.

– Afecțiuni   ginecologice:  aderențe   inflamatorii, ptoză uterină sau a vezicii urinare, cistite, etc.

– Pregătirea sportivului pentru performanță: recuperarea capacității de mișcare și efort. 

– Prevenirea îmbătrânirii precoce, etc.

EFECTELE TERAPİEİ

– Accelerează oxigenarea la nivel celular. 

 Când se reglează circulația sângelui, metabolismul crește și produșii de catabolism se elimină, irigând foarte bine organele interne, creierul dar si ţesuturile periferice. În acest mod anumite afecţiuni pot dispărea deoarece creşte capacitatea de refacere a organismului. 

– Ajută la funcționarea mecanismului neuromuscular. 

 Înlăturând oboseala şi stresul, pacientul este mai liniştit şi mai calm, lucru care modifică total funcționarea organismului precum şi relaţionarea cu cei din jur.

  Armonizează funcțiile psihice. 

 Se va realiza un control mai bun al stărilor emoţionale, obţinut prin coborârea energiei din centrul emoțional (din piept) spre centrul corpului (danțian) din abdomenul inferior, micşorând astfel cantitatea de energie disponibilă pentru reacţii emotive. 

– Face corpul mai elastic și învigorează mișcările.

 După primele 10 ședințe, conexiunile nervoase se vor realiza cu mai multă rapiditate, iar acțiunile corpului, vor fi mult mai precise și mai eficiente.

  Înalță corpul. 

 Datorită îndreptării oaselor bazinului, mușchii sacrospinali se destind, spațiile intercostale se lărgesc și coloana vertebrală se îndreaptă, astfel înălțimea crește, mai ales la copii.

– Previne bolile grave. Deoarece, această terapie poate crește capacitatea de autovindecare a corpului uman, rezistența la boli și fortifică activitatea organelor interne, sigur nu veți contacta boli grave.

 

În prezent practic această Kinetoterapie Orientală la Clinica YIN YANG MEDICAL și cartea mea de vizită o reprezintă mărturiile pacienților mei.


”Mă numesc Ţăran İuliana Andreea, am 19 ani şi sunt componentă a lotului naţional olimpic feminin de Kaiac Canoe. În anul 2012, în luna iulie, înainte de Campionatul European de Juniori si U23 -Portugalia, aveam nişte dureri insuportabile în zona lombară, abia mă mişcam şi îmi radia durerea pe picior (nu puteam să stau în barcă). Am făcut un RMN la coloana vertebrală şi rezultatul examinării a fost următorul: Ștergerea lordozei lombare. HD intraspongioase la T10-T11,T11-T12 şi T12-L1. Tendinţă la HD intraspongioase la L1-L2, L2-L3 şi L3-L4. Discurile L4-L5 şi L5-S1, au conţinutul în apă scăzut faţă de normal. HD la L4-L5,posterioară,mediană şi paramediană stânga-dreapta, transligamentară de aproximativ 8 mm CC/3 mm AP/9 LL . HD la L5-S1, cu disc parţial degenerat chistic, posterioară, mediană, subligamentară, de aproximativ 6 mm CC/2,2 mm AP/8 mm LL. Medici mi-au spus să mă operez de urgență, pentru că nu am nici o șansă fără operație. Nu am vrut să mă operez și așa am ajuns la dl. Petrache Marian, unde am făcut 3 şedinţe de kinetoterapie orientală înainte de acest Campionat European. Rezultatele au fost spectaculoase, durerile lombare au dispărut, aveam o stare generală bună şi mă simţeam plină de energie. Am putut participa şi la Campionatul European, unde am câştigat o medalie de aur şi una de argint. Pot să spun că dl. Petrache Marian e un profesionist în ceea ce face și îl recomand cu toată încrederea persoanelor cu dureri de spate. Datorită d-lui Petrache Marian fac sport de performanță și la ora actuală. Îi mulţumesc.”

 

Rostaș Alexandra 25 de ani:

Vă recomand să mergeți la domnul Marian Petrache cu încredere, deoarece vă veți simți foarte, foarte, foarte bine încă de la prima ședință. Mie mi-a recomandat medicul meu de familie să merg la domnul kinetoterapeut Petrache Marian, fiindcă și soția dânsului a fost la el și se simte nu bine, chiar foarte bine și nu am ezitat… Am zis hai să văd despre ce este vorba, deoarece eu am probleme foarte mari cu coloana (am cifoscolioză) și când am ajuns la domnul Marian Petrache am fost foarte, foarte uimită să văd cât de bine mă pot simți încă de la prima ședință. Am continuat să merg și vreau să vă spun că acum se vede clar diferența de la cum arătam și cum arăt în acest moment. Este un profesionist, un om cald, calm, liniștit la care mergi cu plăcere de fiecare dată! Mult succes în continuare domnu’ Marian. „

 

Mariana N. 45 de ani:

„În iulie 2013 am fost diagnosticată cu insuficiență venoasă cronică, iar la câteva zile au început cele mai groaznice dureri din lume (de picioare, gambe, coapse, bazin, coloană, umeri, coate, antebrațe, gât, de toate articulațiile), în ciuda tratamentului prescris de medici pe care l-am urmat cu sfințenie, am ajuns să fiu imobilizată la pat. Abia în noiembrie 2013, Bunul Dumnezeu mi l-a scos în cale pe domnul kinetorapeut Marian Petrache, care a preluat cazul meu și în urma a numai 10 ședințe de kinetoterapie orientală mi-a redat sănătatea pierdută, mi-a redat șansa la o nouă viață, de calitate, m-am născut a doua oară. Nu mai știu ce înseamnă durerea! Mii de mulțumiri Bunului Dumnezeu și nu în ultimul rând domnului kinetoterapeut Marian Petrache pentru profesionalismul, curajul și devotamentul de care a dat dovadă în cazul meu. Apelați cu toată încrederea la acest om și o să vedeți chiar de la prima ședință efectele acestei terapii .”

 

Emil și Coca Rădulescu 70 și 64 de ani:

„O cunoștință ne-a recomandat cu căldură terapia domnului Petrache Marian. Am apelat la serviciile dânsului și rezultatele au fost peste așteptări. Durerile lombare și cervicale s-au estompat de la prima ședință de terapie. Am continuat și într-adevăr efectele sunt benefice. Este un profesionist în terapia pe care o face, un om cu suflet cald la care mergi cu plăcere de fiecare dată. Îl recomandăm cu căldură tuturor celor cu probleme reumatismale.

 

Anghel Gheorghe 52 de ani:

Sunt de profesie inginer în instalații termice. În anul 2013, în luna septembrie, aveam niște dureri groaznice în zona lombară, abia mă mișcam și îmi radia durerea pe piciorul drept. Am făcut un RMN la coloana vertebrală și rezultatul examinării a fost următorul : modificări degenerative spondilo-discale lombare, cu protuzii discale etajate de la L1 la S1, ce determină amprentarea sacului dural și îngustarea recesurilor laterale, mai accentuat la L4-L5, având contacte radiculare L3-L4 bilateral simetric si L5 bilateral, mai pronunțat pe partea dreaptă. Nu am vrut să mă operez și așa am ajuns la domnul kinetoterapeut Petrache Marian, unde am făcut 10 ședințe de kinetoterapie orientală. Rezultatele au fost neașteptate pt. mine, durerile lombare au dispărut si pot să spun că mă simt ca nou. Domnul Petrache Marian este un profesionist în ceea ce face și vă recomand cu toată încrederea să îl contactați dacă aveți dureri articulare, lombare , etc. Vă mulțumesc din tot sufletul ! Cu respect , ing. A.G.  

 

Sanda Cătălin 39 de ani:

În 2007 aveam niște dureri forte mari în zona cervicală și lombară. Am fost la doctor și mi s-a spus că am Torticolis cronic și că trebuie să fac RMN. Am făcut RMN și a ieșit totul bine. Mi s-a dat totuși un tratament iar în cazul în care nu mă simțeam bine, trebuia să revin să-mi fie schimbat. Și așa au trecut ani de tratamente, prin doctori specialiști, cum ar fi  reumatologi, neurologi, ortopezi, fizioterapeuți, medicamente înghițite aiurea în toți acești ani, timp pierdut. Ajunsesem să nu-mi mai pot mișca nimic, decât ochii din cap, brațele și picioarele, toată coloana o aveam blocată, coastele la fel de abia mai respiram. Eram prizonier în corpul meu. Aveam o postură parcă eram semnul întrebării. A venit însă și ziua în care cineva mi-a recomandat kinetoterapia domnului Petrache Marian și de când merg la dânsul am renunțat la punga de medicamente. După câteva ședințe, am început să-mi recapăt mobilitatea și m-au lăsat acele dureri cumplite pe care le aveam de 7 ani. Domnul Petrache Marian este un om de nota 10! Dacă aveți dureri cumplite și vi s-a recomandat operația, mergeți mai întâi la dânsul și vă va lua durerea cu mâna! Acest om este un  miracol, să știți! Îl recomand tuturor! Multă sănătate și vă doresc succes în ceea ce faceți domnu Petrache! 

 

Marian Barbu 36 de ani:

În urmă cu aproximativ 6 luni am fost diagnosticat cu hernie discală mediană la L5, cu efecte compresive asupra sacului dural și rădăcinilor nervoase L5-S1 bilateral preforaminal și în recesul lateral. Deborduri discale circumferențiale la L1 și L4 cu contacte radiculare la L1 și L4 bilateral intraforaminal. Aceasta a fost concluzia D-lui Dr Ciurea în urma unui RMN, cu indicație de operație, este singura mea scăpare spunea dumnealui. Trebuie să recunosc că nu știam eu la acel moment ce înseamnă toate cele menționate mai sus în diagnostic dar un singur lucru era clar pentru mine – faptul că nu puteam să merg singur nici până la baie; durerea se lăsa în jos pe piciorul stâng, aveam tot timpul un baston și la cea mai mică mișcare bruscă eram jos din cauza durerii. În acel moment am mai căutat și alte soluții fără să ajung la cuțit și o persoană din jurul meu mi-a recomandat să încerc kinetoterapia domnului Petrache Marian, pentru că a cunoscut o persoană care a rămas cu pareză facială pe dreapta ( în urma unei operații ) și în urma ședințelor de kinetoterapie orientală cu domnul Petrache Marian și-a revenit; iar medicii nici nu-i i-au dat șanse de recuperare. Atunci am decis să apelez și eu la această soluție de frică ca să nu ajung la cuțit. Doresc să vă aduc la cunoștință cu mâna pe inimă că după prima ședință am plecat acasă fără acel baston, care pentru mine era un mare ajutor. Și în acest moment starea mea de sănătate fizică și psihică este foarte bună . Pentru tot ce a făcut pentru mine și pentru mulți alți oameni, să îi dea Dumnezeu sănătate, fericire și tot ce este mai bun pe lumea asta! Cu stimă, M.B. „

 

Oprea Oana 39 ani:

„Domnul Petrache Marian este un profesionist în propria-i meserie; îl recomand tuturor celor care vor să se vindece fără a ajunge la operație. După doar câteva ședințe, mă simt mult mai bine și mi-am recăpătat încrederea. Vă doresc sănătate și mult succes în continuare!

 

Nuți Ene:

Îl recomand din suflet! Când am ajuns la domnul Petrache Marian, abia mă mai mișcam! Am plecat de acolo plină de viață. Mă simțeam foarte ușoară, foarte mobilă și durerile dispăruseră, parcă zburam! 

 

Neagu Alin 39 de ani:

„Domnul Petrache Marian este un profesionist în ceea ce face. Am trecut prin mâna dumnealui și am făcut câteva ședințe de kinetoterapie orientală. Îl recomand cu cea mai mare încredere!

 

Irina Gloabă 35 de ani:

Una din multele recomandări pe care le are din plin domnul Petrache Marian vine din partea Echipei Olimpice Române de Kaiac-Canoe Feminin, unde a adus o contribuție formidabilă în ceea ce privește performanța sportivelor și sportivilor olimpici ai țării! Vă mulțumim! Succes nemărginit în ceea ce faceți, clar cu plăcere!”

 

Ion Andreea 16 ani:

“Este foarte eficientă kinetoterapia orientală. Și eu am avut probleme lombare destul de grave, deși am o vârstă destul de fragedă; am făcut kinetoterapie la spital, însă nu m-a ajutat cu nimic, durerile reveneau de fiecare dată. După ce am fost la domnul Petrache Marian, unde am făcut 8 ședințe de kinetoterapie orientală, durerile lombare au dispărut întru totul. Acum mă simt excelent de bine. Vă recomand cu toată încrederea să îl contactați pe domnul Petrache Marian și cu siguranță se vor vedea efectele pozitive ale terapiei pe care o practică, chiar de la prima ședință.”

 

Sanda Cristina 26 de ani:

Am fost amândoi la dl. Marian Petrache (eu și prietenul meu) și ne-am simțit extraordinar după ședințele de terapie. Îi recomandăm terapia pe care o practică, atât pentru relaxare cât și pentru rezolvarea problemelor. Mult succes!” 

 

Ramona Mărculescu 41 de ani

„ Domnul Petrache Marian merită tot binele din lume! Un om cu mâini de aur! Ne-a pus pe picioare pe mine, pe soțul meu și pe mama mea. Multă sănătate îi dorim și dumnealui“ 

 

Emilia Câmpeanu 31 de ani:

“Felicitări domnule Marian Petrache pentru dedicația arătată fiecărui pacient în parte! Vă recomand din suflet tuturor celor care doresc să vadă rezultate imediate, să apelați la serviciile acestui om. Eu am trecut prin mâna dumnealui și o spun cu toată  tăria că este un profesionist. Chiar face minuni.”

 

Megulete Adrian 38 de ani:

“În afară de cunoștiinţe şi ce o mai fi învăţat acest om, are şi ceva nativ în el. Am ajuns la dl. kinetoterapeut Petrache Marian cu nişte dureri insuportabile pe tot corpul. Eu stau foarte mult în curent, nu mai puteam să mişc capul, nu mai puteam să mişc braţele, abia le ridicam, mă durea foarte tare mijlocul, picioarele erau umflate şi nu puteam să îndoi genunchii. După ce am făcut o şedinţă de kinetoterapie orientală la dl. Marian Petrache, parcă mi-a luat durerea cu mâna. Am continuat tratamentul şi durerile au dispărut în totalitate. Nu vreau să credeţi că exagerez, dar ce face acest om cu mâinile, este un miracol. Vreau să menţionez că, până să ajung la dl. Marian, acum 4 luni, am fost la medicul de familie şi la alţi medici specialişti, care mi-au prescris diferite reţete cu antiinflamatoare şi analgezice. Durerile nu s-au ameliorat şi m-am ales şi cu o gastrită foarte urâtă. Îl recomand cu încredere tuturor celor care au probleme cu durerile de spate, spondiloză, etc. „ 

 

Niculae Ion 48 de ani:

În urmă cu șașe ani, am fost diagnosticat cu 2 hernii de disc în zona lombară, L4-L5, cu efecte compresive asupra sacului dural și rădăcinilor nervoase L5-S1 bilateral preforaminal și în recesul lateral. Toții medicii îmi recomandau operația, mi-au spus să mă operez de urgență. La recomandarea unui prieten l-am cunoscut pe domnul kinetoterapeut Petrache Marian, am urmat 14 ședințe de kinetoterapie orientală  cu dumnealui și m-am simțit foarte bine. Nu pot să vă descriu în cuvinte ce am simțit chiar de la prima ședință: căldură în tot corpul,  o eliberare de tensiune a musculaturii spatelui, o stare de bine, o relaxare totală. Țin să-i mulțumesc foarte mult domnului Petrache Marian , m-a pus pe picioare, operația a fost dată uitării, îl recomand din suflet !!!!

 

Ivănescu Genoveva 47 de ani:

“M-am reîntâlnit cu Marian Petrache, întâm-plător, vara anului 2011, după foarte mulți ani din întâmplare, dar cu noroc aș putea spune. Când mi-a spus că este kinetoterapeut și practică kinetoterapie orientală și că terapia lui face minuni, am fost destul de sceptică. Am probleme cu coloana în zona lombară, dar mai ales zona gâtului și dormitul pe burtă e foarte chinuitor. Am fost la medic dar nu au fost rezultate mulțumitoare. Așa că am fost să fac și această terapie ca pe ceva ce să nu spun că n-am încercat. Dar am descoperit că Marian Petrache e foarte pasionat de meseria lui și rezultatele au fost  cel puțin în cazul meu si cred că nu numai, grozave. Am mai bine de un an de la prima terapie și de atunci pot dormi fără durerile și amorțelile de care credeam că nu voi mai scăpa. Drept dovadă l-am recomandat  familiei și multor prieteni și colegi. Mulțumesc mult Marian și succes în continuare. G. Ivănescu”

 

E. Carmen 42 de ani:

Profesionalism și multă competență! Revin cu drag de fiecare dată la domnul kinetoterapeut Perache Marian. 

 

Bran Marian Costel 17 ani: 

Domnul kinetoterapeut Petrache Marian este un profesionist în terapia pe care o practică, vă recomand să apelați cu încredere la serviciile sale. Eu aveam spatele blocat, nu puteam să respir și m-a pus pe picioare. Toată stima domnu’ Petrache.