Diagnosticare energetică și terapie (biorezonanță)


Diagnosticare energetică (biorezonanță)

Aparatul SCIO (Scientific Consciousness Interface Operations System) este un sistem universal electrofiziologic de biofeedback. Aparatul coordonează un program complex electro-modal de biofeedback cu software pentru computer pentru a obține informații bioenergetice din subconștientul pacientului. Informațiile sunt obținute prin electrozi plasați pe cap și încheieturile mâinilor și picioarelor, care oferă o imagine exactă a stării generale a pacientului. Informațiile sunt selectate și listate de SCIO în ordinea scorurilor de reacție iar factorii de stres sunt analizați în cursul ședinței de echilibrare energetică.
Versiunea curentă a aparatului SCIO se bazează pe 20 de ani de istorie, cercetare și experienţă din întreaga lume.Clinica Yin Yang beneficiază de un complex computerizat SCIO, ultramodern, de investigare a stării generale de sănătate printr-o metodă non-invazivă, care nu folosește radiații, nu preia probe de sânge, nu utilizează ingerarea de substanțe. Complexul de investigare înregistrează și analizează peste 9000 de substanțe și principii active din organism. Din punct de vedere medical, acest lucru duce la detectarea dezechilibrelor acute, subacute sau cronice. Totodată, această tehnică permite depistarea factorilor de risc și a tendințelor de îmbolnăvire. Pentru sportivi, terapia energetică permite menținerea unei stări optime de sănătate care face posibilă maximizarea performanței. Această tehnică poate constitui, alături de alte metode, un instrument de optimizare, creștere și maximizare a stării de sănătate.

Etapa I: diagnosticul stării actuale a pacientului: În cadrul clinicii noastre, se efectuează o diagnosticare complexă a nivelului energetic, fizic, psihic și spiritual la care se găsește pacientul la un moment dat. Pentru stabilirea acestor parametri, complexul de diagnosticare prezintă starea generală de sănătate a organismului, starea de stres fizic și psihic, starea sistemului imunitar, predispoziția la anumite boli.

Diagnosticarea se realizează în trei planuri:
1.   Diagnosticul energetic permite vizualizarea dezechilibrelor pe aparate și sisteme cu mult înainte că ele să se manifeste pe plan fizic (folosind programul spinal, scalar și electroacupunctură )
2.   Diagnosticul fizic prezintă:
•   Situația punctuală a nivelelor enzimelor, vitaminelor, mineralelor și oligoelementelor
•   Starea sistemului endocrine (hipofiza, hipotalamus, tiroidă, pancreas, etc)
•   Testarea aparatului osteo-articular permite stabilirea tonusului și eficienței pe grupele musculare implicate în efort și eventuale probleme articulare, precum și leziunile de părti moi
•   Aprecierea stării aparatului cardio-vascular, aparatului respirator, sistemul digestiv, aparatul reno-urinar și genital
•   Stabilirea nivelului de oxigenare a tesuturilor şi ph-ul
•   Starea sistemului imunitar
•   Stabilirea unor constante sangvine
•   Potențialul alergic al organismului
3.   Diagnosticul stării psihice se bazează pe analiza emoțională și a complexului neuroendocrin cuprinzând parametri cum ar fi: capacitatea de concentrare, anxietatea, starea de depresie precum și dinamica acestor stări. Sintetizați într-o hartă emoţională, acești parametri ne pot releva personalitatea, temperamentul și modul de reacție în anumite stări ale pacientului.
4.   Stabilirea potențialului de risc pentru viitor – acest lucru permițând o bună predicție pentru starea de sănătate și asigurarea echilibrului organismului

Etapa a II-a: terapia energetică în vederea potenţării și optimizării stării fizice, energetice și mentale

Ne bazăm aici pe rezultatele obținute de sportivi sau echipe de talie internaţională, multipli campioni în diferite competiții sportive, ai căror medici au folosit aparate similare:
•   Ciclistul american Lance Armstrong, câştigătorul Turului Franței, pentru a șasea oară consecutiv. Terapia energetică a constituit armă secretă a Dr. Jeff Spencer, chiropractician, care a asistat și condus sportivul spre victorie. Acesta a folosit un complex SCIO pentru maximizarea performanțelor individuale, pentru recuperarea fizică după efectuarea curselor și pentru prevenirea accidentelor. Utilizat proactiv, a permis identificarea problemelor înainte de a deveni simptomatice sau înainte de limitarea performanțelor.
•   Echipă de fotbal italiană AC Milan, care a achiziționat încă din anul 2002 două echipamente similare QXCI/SCIO. Utilizarea acestora a condus la reducerea numărului de accidentări cu 91% și la câștigarea unor competiții importante: Cupa Italiei, Cupa UEFA, Cupa Europei. În plus, clubul de fotbal a încheiat un contract cu inventatorul complexului de diagnosticare, Bill Nelson, pentru supravegherea, în timp real, a întregii activităţi a echipei. Pentru fiecare jucător se înregistrează patru parametri competiţionali importanți, redându-se grafic performanţa întregii echipe.
•   Jucătoarea de tenis americană Martina Navratilova a urmat mulți ani un program complex de întreținere a sănătăţii, cu un aparat similar, sub coordonarea Dr. Whitcomb.

În vederea maximizării performanțelor, în cadrul clinicii Yin Yang, se folosesc programe terapeutice speciale pentru energizarea organismului și îmbunătăţirii capacităţilor sale:

•   Se stimulează vitalitatea celulară și refacerea fiziologică și psihologică;
•   Se reglează și se stimulează creșterea nivelului vitaminelor, mineralelor, oligoelementelor, enzimelor și hormonilor esențiali (adrenalină, dopamină, serotonină, nonadrenalină, testosteron, tiroxină). În paralel, se propun soluții nutriționale și suplimente naturale pentru compensarea eventualelor deficite;
•   Se stimulează creșterea musculară, relaxarea și diminuarea stresului (creșterea oxigenării țesuturilor și a creierului, îmbunătăţirea capacităţii de efort);
•   Se ameliorează și potenţează vindecarea leziunilor la nivel muscular, articular, osos;
•   Se stabilizează undele cerebrale și ritmul cardiac, asigurându-se potențarea sistemului nervos central și periferic;
•   Se stimulează detoxifierea;
•   Se reduce stresul și se asigură premizele reechilibrării emoționale;
•   Se diminuează potențialul alergic al organismului.

Pe baza analizei parametrilor fizici și psihici, se pot aplica terapii specifice ce conduc la echilibrarea stărilor emoționale:

•   Stabilizarea încrederii în sine;
•   Depăşirea optimă a conflictelor relaționale și eficientizarea comunicării;
•   Antrenamentul relaxării;
•   Reducerea stresului;
•   Instituirea unui program de antrenament mental (gândire pozitivă, atitudine constructivă);
•   Atingerea unui echilibru emoțional;
•   Dezvoltarea personală;
•   Maximizarea structurii de personalitate.

În completarea terapiei energetice și în funcție de profilul ce rezultă din rezultatul investigației,  pacienții beneficiază de recomandări nutriționale personalizate (testare de alimente) și recomandări de fitoterapie și suplimente nutritive.