Homeopatie


HOMEOPATIA

Homeopatia este o metodă de tratament bazată pe principiul similitudinii, asemănării, prin care bolnavului i se administrează doze foarte mici, infinitezimale, dintr-o substanţă care la o persoană sănătoasă provoacă simptome similare cu cele acuzate de bolnav.Homeopatia este o ştiinţă fundamentală care lucrează în armonie cu natura şi cu legile care se aplică naturii.
Homeopatia se adresează întregului organism şi  foloseşte aceleaşi căi receptoriale de activare celulară. Remediile activează sau inactivează sistemele de control energetic celular care se adresează întregului corp, printr-un mecanism de rezonanţă între câmpul remediului şi câmpul celulei bolnave, iar în urma acestor rezonanţe se reface matricea energetică celulară normală.
Vindecarea în homeopatie are loc astfel:

– de la centru la periferia organismului;
– evoluează din partea superioară spre cea inferioară a corpului;
– merge de la organele vitale importante către cele mai puţin importante;
– simptomele dispar în ordinea inversă apariţiei lor, cele care au apărut primele, vor dispărea ultimele.

Homeopatia se adresează oricărei vârste şi are caracter preventiv, curativ şi paleativ. Întrucât revigorează căile de apărare ale organismului şi dizolvă blocajele, homeopatia poate fi utilă în orice suferinţă. Diagnosticul homeopatic se realizează pe baza unui interviu care presupune relatarea unor date şi semne mai puţin obişnuite care ţin de minte, suflet, trup, relaţii, stil de viaţă. Alegerea şi prescrierea remediului este individuală. Pacientul trebuie să participe la vindecare prin respectarea prescripţiei medicale, prin răbdare, încredere şi, de cele mai multe ori, prin schimbarea parţială sau totală a stilului de viaţă, întrucât orice boală ne atrage atenţia că nu trăim cum se cuvine. Eficacitatea homeopatiei este verificată în practică, în studii şi cercetări biologice, în experimente ştiinţifice în întreaga lume.


Consultație homeopatie inițială

Control homeopatie