Mariana Alexandru


Mariana Alexandru – Astrolog

M-am născut cu certe aptitudini muzicale şi cu o puternică orientare spre nevoile celorlalţi.

Datorită conjuncturilor precum şi unei situaţii extrem de tensionate în familie am fost nevoită să-mi petrec adolescenţa în studii foarte chinuitoare pentru mine şi în totală contradicţie cu aptitudinile mele.

Astfel, parcursul meu profesional a început cu Facultatea de Construcţii.

Am lucrat în domeniu timp de vreo 7 ani (4 în proiectare şi 3 în execuţie).

Apoi a venit momentul  ’89.

Am abandonat fără nici un regret construcţiile, cu toate că multă lume îmi spunea ce meserie bănoasă am, câţi bani aş putea caştiga dacă aş vrea etc.

Într-o zi ne-am întâlnit « întâmplător » cu un vechi prieten – pianist. Acea întâlnire mi-a deschis « uşa » spre muzică.

Dar viaţa îmi cerea să schimb macazul. L-am schimbat. Îmi cerea să dovedesc voinţă, stăpânire de sine, perseverenţă, sacrificiu. Am dovedit. Şi iată, peste 5 ani, eram fericita licenţiată a Facultăţii de Muzică din Timişoara.

Vechile dureri sufleteşti au lăsat, însă, urme fizice. M-am îmbolnăvit de ulcer gastric. Cum nimic nu este întâmplător şi tot răul e spre bine, încercând să-mi alin suferinţele, am aflat că toate bolile au şi alte cauze decât cele fizice. Am aflat de cauzele spirituale ale bolilor şi de metodele alternative de vindecare. A fost momentul în care Ştiinţa Spirituală a intrat în mod practic în viaţa mea. Am învăţat ce aveam de învăţat, am făcut schimbările de rigoare în conştientul meu, am făcut eforturi (uneori foarte mari) de a trăi după principii elevate. După un timp au început să se arate rezultatele. Crizele de ulcer s-au rărit, apoi au dispărut cu totul.

Apoi, într-o zi, a intrat în viaţa mea Astrologia. Nu ştiam mare lucru despre ea. Timp de doi ani am studiat singură. Apoi, a apărut posibilitatea de a studia cu Alexandru Nicolici. Am parcurs toate modulele. Dar nu era destul. Aveam nevoie să cunosc mai multe din partea teoretică a Ştiintelor Spirituale. Am aflat de studiile antropologice gnostice. A fost o plăcere ca, timp de 2 ani, să ascult expunerile în limba franceză ale lui Jean Paul Roche.

Căutările mele au dat de încă o posibilitate de dezvoltare: studiul Astrologiei la Institutul « Metamorfosis » din Budapesta. Aici am învăţat lucruri de mare preţ. Pentru lucrarea de absolvire am studiat un subiect cu adevărat fascinant referitor la uriaşa complexitate a fiinţei umane – metoda personarierii horoscopului.