Marian Petrache


 

Marian Petrache

MARIAN PETRACHE – Kinetoterapeut

Mă numesc Marian Petrache și terapiile pentru recuperarea afecțiunilor aparatului locomotor sunt pasiunea vieții mele.

Să vă spun povestea mea și cum am ajuns să fiu binecuvântat să pot dărui oamenilor relaxare, confort și o stare incredibilă de bine.

Am fost sportiv de performanță în lotul național olimpic al Federației Române de Kaiac Canoe, în perioada anilor 1984-1985.

După ce am renunțat la acest sport, extrem de frumos dar și extrem de solicitant, mi-am pierdut tonusul muscular și m-am îngrășat aproape 40 kg.

Toate acestea au avut repercursiuni serioase asupra stării mele de sănătate. În anul 2000, după 4 crize de sciatică am rămas anchilozat și am făcut hemiplegie, timp de 3 luni de zile am avut piciorul stâng amorțit și nu-mi mai simțeam aproape deloc laba piciorului.

După ce am făcut un RMN la spitalul Bagdasar-Arseni, dl. Profesor Dr. Panoza Gheorghe, mi-a pus diagnosticul hernie de disc lombară stânga, L5-S1.

Evident, indicația în cazul meu a fost operația. Am refuzat cu încăpățânare această operație și am căutat soluții alternative pentru a-mi recăpăta starea de sănătate. 

Așa am ajuns, trimis de o vecină care văzuse întâmplător o emisiune la televizor, despre tehnicile manuale Zheng Gu, din China antică. M-am dus să fac și această terapie ca pe ceva ce să nu spun că n-am încercat.  Nu pot să vă descriu în cuvinte ce am simțit la prima ședință: o eliberare de tensiune a musculaturii paravertebrale (sacrospinale), o căldură în tot corpul, o relaxare generală, o stare de bine de parcă pluteam. Inutil să vă mai spun că operația a fost dată uitării.

Din acel moment, viața mea s-a schimbat și mi-am propus că voi învăța și eu această terapie magică, extrem de eficientă și de benefică pentru sănătate.

De atunci au trecut 19 ani și pot să spun că pasiunea mea pentru recuperarea afecțiunilor aparatului locomotor, a crescut zi de zi.

Principiile terapiei pe care o practic în prezent, sunt extrem de complexe.

Este un sistem ce reunește ideile tradiționale chinezești străvechi privind fluxurile energetice ale corpului uman, asupra țesutului muscular, prin terapie manuală.

Toate metodele de vindecare, fie că se datorează intervenției mâinilor, credinței, spiritului, câmpurilor magnetice, etc., reprezintă o dovadă a puterii înnăscute a ființelor umane de a acționa asupra energiei și de a transmite energia necesară pentru revitalizare energetică.

În prezent practic această Kinetoterapie Orientală la Clinica YIN YANG MEDICAL și cartea mea de vizită o reprezintă mărturiile pacienților mei.